Leeftijd

Indien uw leeftijd bij ons bekend is, kunnen wij hiermee rekening houden en de omstandigheden hierop afstemmen. Wij groeperen leeftijd als volgt: 10-14, 15-65 en 65+. Verder gaan wij ervan uit dat uw lichamelijke conditie zodanig is, dat u zonder problemen vanaf een hoogte van ± 50 cm (stoel) kunt springen.

Gewicht

Het draagvermogen van de ballon hangt af van diverse factoren waaronder de omgevingstemperatuur. Voor elke vaart maken wij een zogenaamde “load-calculation”. Deze berekening is van belang voor het veilig uitvoeren van de vaart. Graag zijn wij daarom op de hoogte van het gewicht van de passagiers.

Geschikte kleding

Het is niet koud in de ballon. U draagt dezelfde kleding als u zou dragen bij een wandeling op diezelfde dag. Wel raden wij u aan stevige schoenen aan te doen en een broek te dragen (om het in/uit de mand te stappen te vergemakkelijken). Eveneens is het raadzaam om een jas of trui mee te nemen voor na afloop van de vaart.

Rookverbod

Voor iedereen die in de buurt van de ballon is, is in verband met de aanwezigheid van propaan (gas), roken verboden. Wij vragen u daarom niet te roken vanaf het moment dat wij beginnen met het opbouwen van de ballon tot het moment dat deze weer is ingepakt. Dus ook tijdens de vaart is roken niet toegestaan.

Foto’s maken

Tijdens de vaart kunt u genieten van het uitzicht. Foto’s maken en filmen mag. Wij zijn daarvoor in het bezit van de juiste vergunning. Wel is het raadzaam uw apparatuur voor de landing op te bergen in een tas. Eventuele beschadiging is voor uw eigen risico. Maak echter niet de fout om alles te willen filmen, want dan mist u de vaart en het fantastische uitzicht zelf !!

Contact voor de vaart

De dag voor de vaart wordt er in de namiddag of s’avonds door de ballonvaarder contact opgenomen met de passagier of contactpersoon. Dit contact is vooral bedoeld ter herinnering en om u de laatste stand van zaken door te geven. Op de afgesproken dag maken we de definitieve beslissing op basis van de laatste meteo gegevens. In geval van een avondvlucht laten wij u rond 5 uur ’s middags weten op welk tijdstip en locatie u wordt verwacht.

Op de locatie wordt de uiteindelijke beslissing genomen afhankelijk van de actuele weersituatie. Hierbij worden wij geadviseerd door de speciale meteorologische dienst voor de ballonvaart.