Hebt u er weleens over nagedacht om een ballonvaart boven de stad Helmond te maken? De prachtige natuur of het kasteel vanuit een luchtballon te bewonderen? Dat kan met een adembenemende vaart over het prachtige Helmond!

Geschiedenis Helmond

Vaar over de binnenstad, één van de oudst overgebleven stukjes van de stad. Bekijk de vele, historische gebouwen en straten, die Helmond zo bijzonder maken: de oude straten: Havenplein, Kasteellaan, Havenweg, Steenweg, Markt, Zuid Koninginnewal, historische pandjes, het kasteel ,de grootste waterburcht van Nederland en gezellige winkeltjes.

Of wat denkt u van de villa’s van textielfabrikantenfamilies aan de Zuid Willemsvaart? Helmond, de stad van oudsher bekend om de textielindustrie. Belangrijk in de ontwikkeling was de komst van de Zuid-Willemsvaart in 1825, die Helmond met bijvoorbeeeld ‘s-Hertogenbosch en Maastricht verderop zelfs met het Luik en de Belgische gebieden langs de Maas verbond.

Ballonvaart boven Helmond Brandevoort

Natuur omgeving Helmond

De Groote Peel is een van de weinig stukken die over zijn van het onafzienbare hoogveen dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Wees getuige van een onvergetelijke mooie zonsondergang in de luchtballon boven de Groote Peel. Vanuit de luchtballon zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers met bloed, zweet en tranen de turf, ‘het goud van de Peel’, uitgroeven. Of vaar over de Amsloberg, het hoogste punt in de Peel, daar bloeit in de zomer uitbundig de paarse heide.

Gemeente Helmond

De gemeente Helmond bestaat uit vier kernen. De stad is onderverdeeld in een aantal wijken en de voormalige dorpen Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis. Opvallend is dat deze het dorpse karakter hebben behouden

Contact over uw ballonvaart

Bent u benieuwd naar uitzicht boven het kasteel of de groene natuur in de directe omgeving? En kunt u niet wachten om Helmond vanuit de hoogte te bewonderen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen voor een onvergetelijke ballonvaart in Helmond! 

Wilt u meer weten over ballonvaarten in andere plaatsen in Oost Brabant, zoals Nuenen, Deurne, Eindhoven, Vlierden, Mierlo, Aarle-Rixtel, Bakel, Gemert en Lierop of over ballonvaarten in plaatsen in andere delen van Brabant zoals Someren, Veghel en Valkenswaard? Neem dan contact met ons op via de mail: info@bommelballon.nl of via het contactformulier. Graag vertellen wij van Bommel ballon u meer over onze sfeervolle- en avontuurlijke ballonvaarten.