Deurne is een gemeente in de regio Peelland. Gelegen in het oostelijke deel van Brabant aan de grens met Limburg. Het heeft landelijke bekendheid door museum De Wieger, ooit het woonhuis van de schilderende arts Hendrik Wiegersma. Wiegersma was een legende. Het dorp van Wim Sonneveld maar ook het boek “Dorp aan de rivier” zijn geïnspireerd aan de hand van de levensgeschiedenis van de familie Wiegersma. Vanuit de luchtballon krijgt alles een heel ander perspectief! Kijk neer op de vele prachtige wandelgebieden en natuur die Deurne rijk is en verwonder je over de schoonheid van de natuur en de gebouwen. Een ballonvaart over Deurne met Bommelballon is een spectaculaire belevenis!

Prachtige bezienswaardigheden in Deurne

Wanneer u over Deurne vaart ziet u het prachtige peellandschap onder u liggen. Wanneer u in Deurne woont of zelfs bent opgegroeid, is het extra speciaal om het dorp van bovenaf te bekijken. Vanuit de lucht kunt u Holten’s Molen ontwaren, een unieke molen als enige in Europa kan de molen drie taken uitvoeren, namelijk hout zagen, graan malen en olie slaan. Deze molen vormt al eeuwenlang een belangrijk oriëntatiepunt in het stadsbeeld van Deurne en staat op de lijst van Rijksmonumenten. Deurne heeft een eigen heemkundekring, genoemd naar de historicus en heemkundige Hendrik Ouwerling. Deze vereniging heeft onder meer tot doel om een collectie aan te leggen van zaken die te maken hebben met de geschiedenis van Deurne, Liessel, Helenaveen, Neerkant en Vlierden. Het is erg speciaal om dit alles eens vanuit de lucht te bekijken!

Bommel ballonvaarten

Ballonvaren over Deurne


Wat zal het onvergetelijk zijn dat de voor u zo bekende plekjes een geheel nieuwe dimensie krijgen door ze vanuit de lucht te bekijken! Vakkundige en ervaren piloten helpen hierbij doordat ze oostelijk Brabant op hun duimpje kennen. Bommel ballon is al in verschillende plaatsen opgestegen, zoals in Bakel, Veulen, Sterksel, Heibloem, Someren-Eind, Beek en Donk, Beringe, Hegelsom, Budel, Aalst en Nijnsel, maar ook in plaatsen in andere delen van Brabant, zoals Erp, Borkel en Schaft, Elsendorp en Helmond. Een persoonlijke benadering van ballonvaarten vinden we namelijk erg belangrijk! Bommel ballon zorgt er dan ook voor dat elke ballonvaart een belevenis is. Wij zijn aangesloten bij de KNVvL afd ballonvaren. Het avondvullende programma zal niet snel worden vergeten, met als hoogtepunt natuurlijk de vaart zelf! Ervaar het zelf en boek de ballonvaart van uw dromen vandaag nog.